torsdag 2 oktober 2014

Det förlagda hjärtat

Han måste ha förlagt sitt hjärta någonstans. Det var alla överens om men ingen kunde komma på var eller när han senast hade haft det.
Det var inte så enkelt som att säga att han senast sågs med sitt hjärta den 7 april 2012, för hjärtat kunde inte ses på det sätt som man såg t ex hans fru, som han senast sågs med vid det datumet.
Kanske kunde det vara så, iallafall var det lätt att tro, att det mellan frun och hjärtat fanns ett samband. Men också det var oklart.

Kanske hade han glömt kvar sitt hjärta på bussen den där morgonen när han tog lokaltrafik istället för bilen som vägrade starta? Eller hade han lämnat det i bilen, i handskfacket, när han sträckte sig efter instruktionsboken? Då låg det troligtvis kvar i en bilhandel någonstans eftersom han bestämt sig för att byta bil till en nyare. En bränslesnål med god komfort men ändå sportig framtoning.
Eller möjligtvis blev hjärtat kvar på Ikea vid senaste besöket. Kanske låg det tryggt nedbäddat i en säng på sovrumsavdelningen eller i garderobssystemet Pax?
Möjligheten att han hade förlagt det någonstans i skafferiet fanns också eftersom han hade för vana att smyga upp under natten för att ta en munsbit.

Säkert var att han inte hade det på jobbet. Där skulle det vara i vägen och ställa till bekymmer. Nej han måste lagt ifrån sig det innan han begav sig till arbetet. Hur länge hade han jobbat nu?
Många år hade gått utan att han lagt märke till att det i bröstkorgen bara fanns ett stort tomrum och en ekande tystnad. Det tog lång tid innan han tittade inåt och ropade "Hallå!" och blev förskräckt över hur hallået dansade omkring därinne utan att ha någonstans att landa.

Men nu hade det påbörjats en utredning kring hans försvunna hjärta. Antagligen förelåg där inget brott utan bara vanlig slarvig ovarsamhet. Antagligen gällde detsamma relationen till frun.
Nu samlades skallgångskedjor och Missing Hearts-organisationer för att leta. De satte sökandet efter ett förlorat hjärta framför effektivitet och lönsamhet och kanske skulle de finna det.

Inga kommentarer: