lördag 30 november 2013

Alternativt julevangelium

Vid den tiden då höstens hårda jobb resulterade i julföreställning efter julföreställning och rekvisitan packades in i förrådet och kostymerna tvättades, utgick en känsla av möjlighet till fritid för de inblandande. Alla gick då för att ägna sig åt något annat för dem betydelsefullt. Och Sara-Kajsa som genom sin härkomst hörde till de introvertas skara begav sig från det gula huset på landsbygden, till småstaden Sollefteå för att låna en trave böcker tillsammans med sitt anteckningsblock som var havande med en hel massa intressanta titlar.
Medan de befann sig där var tiden inne för skyltsöndag och julhandel men Sara-Kajsa lindade in alla tankar på julstress i ett tomt ark från anteckningsblocket och lade dem i papperskorgen eftersom det inte fanns plats för sådana tankar bland böckerna.
Då stod bibliotekarien framför henne och kunskapen om hur man hittar i register lyste omkring hen och Sara-Kajsa greps av stor tacksamhet och bibliotekarien sade "Var inte förvirrad. Jag hittar allt du har på din lista" Och plötsligt var där en stor himmelsk här som prisade bibliotekariernas arbete och bibliotekens existens.
När den himmelska hären farit ifrån dem upp till himlen skyndade Sara-Kajsa iväg och fann alla titlar hon sökte för se: allt var såsom bibliotekarien sagt henne.
Med traven med böcker på sin arm vände hon tillbaka mot det gula huset, öppnade första boken, tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det.

3 kommentarer:

frk. Frida Fortissima sa...

Hahaha! Underbart finurligt kära Tage!

carin sa...

Får jag dela den på fb, det var det vackraste jag läst om bibliotek :)

Sara-Kajsa Vilgotsdotter Lundgren sa...

Självklart!