tisdag 13 november 2012

På badhus i Kina

På badhus i Kina har alla badmössar. Svarta huvudsvålar sticker upp ur vattnet här och där. Man har också sidenpyjamas och Foppatofflor( inte originalet). En fin tanke på något vis, att alla ser likadana ut bortsett från att det finns några olika färger på pyjamasarna.
Reseledaren har berättat för oss att när man går på badhus i Kina så klär man av sig och lägger kläderna i ett skåp, sedan går man naken nerför en trappa till duscharna. Man tvättar sig noggrant från topp till tå innan man sedan går ut till ett annat rum där man blir tilldelad sig en pyjamas.
Vi har känt varandra i fem dagar, vi som reser tillsammans. På femte dagen befinner vi oss i världens största badhus och går allihop utan en tråd på kroppen men med foppatofflor på fötterna skrattande nerför den långa trappan. Man tar seden dit man kommer säger någon. En annan säger; vilken tur att det inte hänger speglar efter vägen från omklädningsrummet till duscharna.
Reseledaren har berättat att han ibland tar grupper till badhuset direkt efter ankomsten till Peking så att de får fräscha till sig efter den långa flygresan och jag måste säga att om man börjar sin Kinaresa med att slänga av sig de förskönande paltorna, dra på sig en tajt badmössa och äta lunch i pyjamas, ja då är isen bruten och man är redo att uppleva Kina.

Inga kommentarer: